Animatievideo laten maken

2022-06-24
ZoomWorks

Een animatievideo laten maken? Yes!

Een animatievideo laten maken is een slimme videomarketing move. Want een animatie is een geschikt medium om informatie op een simpele en verhelderende manier over te brengen. Het dwingt je ook om in korte tijd tot de kern te komen van jouw verhaal en deze over te brengen. Omdat ieder bedrijf een uniek verhaal heeft is ook iedere animatie maatwerk. Een bedrijf met veel ervaring in het maken van animatievideo's is animatiestudio ZoomWorks. Ook zij weten dat een animatievideo laten makenaltijd maatwerk is, maar het maken gaat altijd volgens een aantal stappen, die voor iedere productie gelden.

Het proces bij een animatievideo

Het begint met een kennismakingsgesprek waarin ZoomWorks zoveel mogelijk van jou en jouw bedrijf wilt weten. Vervolgens werken ze een concept uit. Als deze goed bevalt gaan ze aan de slag met een voice-over tekst en het ontwikkelen van een stijl. Zodra iedereen hier tevreden over is maken ze een storyboard, een soort stripverhaal met per scene een afbeelding en tekst. Wanneer ook deze helemaal akkoord is beginnen hun animators te glunderen, want dan is het tijd om de ontwerpen tot leven te brengen en te animeren! Hierna leven de sound engineers van ZoomWorks zich uit om de animatie te voorzien van passende muziek en soundeffects, die de animatie echt helemaal afmaken.

De kosten van een animatievideo

Iedere animatievideo is anders. Wanneer ZoomWorks de vraag krijgt "Wat kost een animatievideo laten maken?" hebben ze altijd eerst meer informatie nodig voordat ze wat kunnen roepen over de prijs. Deze is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de stijl, de lengte, of het een interactieve animatie moet worden, enzovoort. De factor met de grootste invloed op de prijs? De hoeveelheid arbeidsuren die erin moeten worden gestopt. Mocht je enthousiast zijn en toch een globale prijsindicatie willen, neem gerust contact op met ZoomWorks.